Londra cere eliberarea imediată a jurnaliştilor Reuters condamnaţi la închisoare în Myanmar

Londra cere eliberarea imediată a jurnaliştilor Reuters condamnaţi la închisoare în Myanmar

Marea Britanie a cerut luni eliberarea imediată a celor doi jurnalişti Reuters condamnaţi la închisoare în Myanmar pentru încălcarea legii secretului de stat, afirmând că verdictul a subminat libertatea presei din ţara asiatică, transmite agenţia de presă Reuters.

Un judecător din Myanmar i-a găsit vinovaţi luni pe Wa Lone (32 de ani) şi Kyaw Soe Oo (28 de ani) pentru obţinerea de documente de stat secrete şi i-a condamnat la şapte ani de închisoare fiecare.

''Aşa cum a spus ambasadorul nostru (în Myanmar), care a participat la audiere, suntem extrem de dezamăgiţi de acest verdict'', a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May.

''Cerem ca jurnaliştii să fie puşi în libertate imediat. În orice democraţie, jurnaliştii trebuie să fie liberi să-şi facă meseria fără teamă sau intimidări. Acest verdict a subminat libertatea presei în Myanmar'', a adăugat reprezentantul guvernului britanic.

Cei doi jurnalişti au fost arestaţi în luna decembrie 2017 la Yangon pentru presupusa deţinere de documente secrete referitoare la situaţia din statul Rakhine, unde o operaţiune de reprimare brutală din partea armatei a) forţat 700.000 de membri ai comunităţii musulmane Rohingya să-şi părăsească locuinţele. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

3 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

4 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

5 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca