Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision, a ajuns să cânte după ce sora sa a înscris-o la un concurs

Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision, a ajuns să cânte după ce sora sa a înscris-o la un concurs

Loreen este o artistă internațională care s-a remarcat prin piesa „Euphoria“ cu care a câștigat concursul Eurovision desfășurat la Baku, în 2012. Puțini știu însă povestea artistei și cine a fost persoana care a ajutat-o să se lanseze în lumea muzicii.

FOTO Profimedia

Artista Loreen a câștigat pentru a doua oară selecția națională Eurovision cu piesa „Tattoo“ și va reprezenta Suedia la Eurovision Song Contest. Prima dată când a participat la Eurovision, Loreen a făcut senzație cu piesa „Euphoria“, fiind unul din cele mai mari hituri lansate la acest concurs de-a lungul timpului.

Cariera în muzică a artistei a început cu concursul de televiziune Swedish Idol 2004, acolo unde a ocupat locul 4. Aceasta a fost competiția la care Loreen a devenit cunoscută sub numele de Lorén Talhaoui. Prima sa participare la un concurs de talente a avut loc datorită unei persoane dragi din viața sa.

Sora ei a înscris-o la concurs fără ca ea să știe, dar a acceptat provocarea. După participarea la Idol, a urmat lansarea unui single promoțional alături de grupul Rob’n’Raz. În 2005 a prezentat și emisiunea TV Lyssna, a postului de televiziune TV400.

După o pauză de pe micile ecrane de câțiva ani, Loreen a revenit în 2011 atunci când a participat la Melodifestivalen 2011 cu piesa „My Heart Is Refusing Me”. Atunci a obținut clasarea pe locul patru în semifinala de la Goteborg. Piesa sa a devenit totuși un hit în topul suedez al single-urilor, fiind un debut în forță în muzica suedeză a artistei care a ajuns pe locul 9 în acele topuri.

Melodifestivalen este selecția din Suedia pentru Eurovision și este considerată o adevărată „religie“ printre fanii concursului, relatează Life.ro .

Loreen a revenit în 2012 la Eurovision, competiție pe care a și câștigat-o în acel an cu piesa „Euphoria”. A cunoscut faima la nivel internațional cu această piesă care s-a auzit pe posturile de radio din toată lumea.

Pentru suedezi, Eurovision este o competiție de tradiție pe care au reușit să o câștige de 6 ori. La ultimele participări, concurenții suedezi au ajuns de nouă ori în TOP 10, în ultimii 11 ani și au obținut de două ori victoria. Suedia a participat de 61 de ori la această competiție pe care a găzduit-o de patru ori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...