Lotul echipei feminine de handbal a României pentru Jocurile Olimpice de la Rio

Lotul echipei feminine de handbal a României pentru Jocurile Olimpice de la Rio

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde, a anunțat, sâmbătă, lotul pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pe lângă cele 14 handbaliste din lotul de bază, în Brazilia vor fi deplasate și două rezerve (portarul Denisa Dedu și centrul Mădălina Zamfirescu), care vor fi cazate, conform regulamentului, în afara satului olimpic, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Lotul cuprinde portarii Paula Ungureanu, Ionica Munteanu și Denisa Dedu (rezervă I), extremele stânga Valentina Ardean-Elisei, Ana Maria Tănăsie, extrema dreaptă Laura Chiper, interii stânga Cristina Neagu, Gabriela Perianu și Gabriella Szucs, interii dreapta Patricia Vizitiu și Melinda Geiger, centrii Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu (rezervă II) și pivoții Oana Manea și Florina Chintoan.

Staff-ul tehnic este alcătuit din Tomas Ryde (selecționer), Costică Buceschi (antrenor secund), Jaume Fort (antrenor cu portarii), Nicoleta Alexandrescu (team-manager), Radu Cheregi (analist de performanță), Dragoș Luscan (preparator fizic), Florin Oancea (medic), Adrian Ionescu (kinetoterapeut), Claudiu Mărășteanu (masor).

Naționala feminină de handbal se află în cantonament la Ploiești, iar în data de 19 iulie va pleca într-un stagiu în Norvegia, unde va susține și meciuri de verificare împotriva campioanei olimpice, mondiale și europene. Din lotul lărgit, Tomas Ryde a renunțat la Aneta Udriștioiu, Crina Pintea și Bianca Tiron.

Delegația României va pleca spre Brazilia pe 1 august (ora 07,05), cu o cursa cu escală în Amsterdam.

Naționala României face parte din Grupa A la JO 2016, alături de Norvegia, Brazilia, Muntenegru, Spania și Angola. Primele patru clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...