„Lover boy” Keops a fost arestat din nou/Povestea de film a unui escroc sentimental de profesie

„Lover boy” Keops a fost arestat din nou/Povestea de film a unui escroc sentimental de profesie

Urmărit la nivel național în baza a două mandate de arestare, din care unul era rezultatul unei condamnări la închisoare cu executare, escrocul Keops și-a continuat cariera infracțională, relatează ziare.com .

Adrian Petru G. (36 ani), zis Keops, din Alba Iulia, este probabil unul dintre cei mai prolifici infractori specializați în infracțiuni de înșelăciune. Are la activ cinci condamnări la închisoare și este judecat în alte două dosare. Prejudiciul total care ar fi fost provocat în ultimul dosar trimis la instanță se ridică la peste 800.000 de lei.

Keops a fost prins joi, în București, după ce ar fi înșelat o femeie cu sume importante de bani. Alături de acesta a fost reținută și o femeie de 27 de ani. Cei doi sunt acuzați de înșelăciune, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Secția 13 Poliție București a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 19.00, două persoane necunoscute, care și-ar fi atribuit calități oficiale de reprezentanți ai unei instituții publice, ar fi contactat-o prin intermediul unei rețele de socializare, apoi, sub pretextul că va fi angajată în cadrul instituției din care acestea fac parte, ar fi indus-o în eroare, determinând-o să le remită 11.500 de lei și 2000 de euro, precum și telefonul mobil.

Ulterior, la data de 6 februarie 2023, în timp ce persoanele se aflau în locuinţa femeii, profitând de neatenția ei, i-ar fi sustras din portofel un card bancar, pe care l-ar fi folosit, ulterior, la efectuarea mai multor cumpărături în diverse centre comerciale. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârșită de o femeie, în vârstă de 27 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul este urmărit, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare și un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar de înșelăciune.

Condamnat de cinci ori de la închisoare

Țeparul Keops are un cazier care șochează orice om obișnuit. În perioada 2013 – 2022 a fost condamnat în cinci dosare penale distincte pentru infracțiuni de înșelăciune, abuz de încredere și conducere fără permis, similare în mare parte cu dosarele în care este judecat în prezent. În 2013, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție. Bărbatul a ispășit parțial pedeapsa, fiind eliberat condiționat în 2016 cu un rest de executat de 538 de zile de închisoare.

După liberarea condiționată, acesta și-a reluat activitatea infracțională, rezultând trei dosare penale în care a fost sau este judecat. Unul este cel de conducere fără permis, în care a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, iar al doilea este unul de înșelăciune în care s-a dispus de instanța de fond încetarea procesului penal pe motiv de prescriere a faptei. În al treilea dosar, care a intrat în faza de judecată, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Valoarea banilor care ar fi fost obţinuţi prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei. Pentru a obţine bani de la femei se folosea şi de metoda ”lover-boy”. Intra în relații cu femei de la care obținea, ulterior, sute de mii de lei. Cea mai mare parte a banilor proveneau din credite pe care victimele sale erau convinse să le contracteze de la bănci.

Pe o tânără, în colaborarea cu un alt bărbat, a convins-o să îi dea 60.000 de lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă.

Ultimul dosar a trecut de etapa camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia. Vineri, 17 februarie 2023, instanța a confirmat mandatul de arest preventiv emis de numele bărbatului.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale