Lovitură de stat dejucată în Germania. 25 de extremiști reținuți după ce ar fi organizat un atac asupra Bundestagului

Lovitură de stat dejucată în Germania. 25 de extremiști reținuți după ce ar fi organizat un atac asupra Bundestagului

Douăzeci și cinci de presupuşi membri şi susţinători ai mişcării de extremă dreapta „Reichsbürger” („Cetăţenii Reich-ului”) au fost arestați în cursul unei vaste operațiuni a poliției germane, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al procuraturii federale.

FOTO EPA-EFE

Poliția germană a efectuat raiduri în 11 din cele 16 landuri ale țării. În plus, arestări au avut loc în Austria și Italia.

Cele 25 de persoane arestate sunt suspectate de organizarea unui atac împotriva Bundestagului.

Membrii „Reichsbürger” nu acceptă legitimitatea statului german, refuză frecvent plata impozitelor şi acumulează arme ilegale, având ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept şi fără a exclude recurgerea la violenţă în acest scop, potrivit procuraturii federale.

Suspecţii sunt acuzaţi că pregătesc cel puţin de la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut acţiuni în acord cu ideologia grupării lor, notează Agerpres.

Conform estimărilor serviciilor germane de informații, mişcarea este alcătuită din mai multe celule, denumite „Confederaţia Reich-ului german” sau „Regatul Germaniei”, şi are circa 21.000 de adepţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

3 Cazul „shaorma cu de toate”

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol