Lovitură de stat MIȘELEASCĂ! Democrația și Justiția, UCISE de PSD! „Ordonanțele Penalilor” au fost ADOPTATE!

Lovitură de stat MIȘELEASCĂ! Democrația și Justiția, UCISE de PSD! „Ordonanțele Penalilor” au fost ADOPTATE!

Lovitură de stat mișelească dată statului de drept și democrației din România! Guvernul condus de Sorin Grindeanu a adoptat, marţi seară, ordonanţa privind graţierea şi cea privind modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat cele două ordonanţe privind graţierea şi modificările Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. Acesta a precizat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie „La abuz în serviciu, acea plângere prealabilă pe care cetăţenii au invocat-o a fost eliminată. Cuantumul a rămas în valoare de 200.000 de lei.

Ce e sub 200.000, nu e sancţionat penal dar paguba se recuperează“, a spus Iordache despre abuzul în serviciu.

Întrebat de aceste modificări şi de anumite aspecte ale ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale, Iordache a subliniat: „Legile le face fie Guvernul, fie Parlamentul. Invit Parlamentul să modifice această ordonanţă în cazul în care vrea“, a spus ministrul Justiţiei. „Parlamentul avea posibilitatea şi obligaţia să le facă în 45 de zile şi nu le-a făcut.

Oportunitatea am stabilit-o noi“, a precizat Iordache fiind întrebat de ce nu a mers în Parlament cu un proiect de lege. Proiectul de OUG iniţial, care modifică prevederi din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală, lua în calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, reducând de la 7 la 3 ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi eliminând sancţiunea cu interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice.

De asemenea, varianta iniţială proiectului de OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevedea graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale.

Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Vom reveni

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!