Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a asigurat vineri că ţara sa nu va lupta în Ucraina, pe fondul unor informaţii despre posibilă trimitere a zeci de mii de soldaţi în zone de luptă, relatează EFE, citată de Agerpres .

Avem o alianţă mai strânsă cu Rusia, nu cu NATO. Ce vreţi de la noi? Dar cu toate acestea insistăm că nu vom lupta în Ucraina„, a spus Lukaşenko la primirea scrisorilor de acreditare din partea a 11 ambasadori străini la Minsk, între care şefii misiunilor diplomatice din Argentina şi Cuba.

Potrivit lui Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, Minskul „face totul” pentru a opri vărsarea de sânge în Ucraina.

„Dar sunt unii care au nevoie de sânge pentru a fi vărsat”, le-a spus liderul belarus diplomaţilor.

Fostul ministru al culturii şi lider al opoziţiei din Belarus, aflat în exil în Polonia, Pavel Latuşko, declarase în urmă cu o zi că Lukaşenko a promis Kremlinului că va trimite 100.000 de soldaţi în Ucraina şi că, prin urmare, se pregăteşte pentru un război pe scară largă.

În acelaşi timp, Direcţia principală de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR) afirmase că Belarus se pregăteşte locuri pentru a primi 20.000 de recruţi mobilizaţi din Rusia, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Recruţii mobilizaţi ar urma să completeze unităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse staţionate în Belarus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...