Loviturile aeriene americane în Siria nu vor conduce la anularea vizitei lui Tillerson la Moscova (oficial rus)

Loviturile aeriene americane în Siria nu vor conduce la anularea vizitei lui Tillerson la Moscova (oficial rus)

Președintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Dumei de Stat ruse, Leonid Slutki, a declarat vineri că este puțin probabil ca loviturile aeriene lansate de SUA în Siria să conducă la anularea vizitei planificate a secretarului de stat al SUA, Rex Tillerson, la Moscova săptămâna viitoare, relatează Reuters.

"Nu cred că acest lucru va avea impact asupra vizitei lui Tillerson, avem nevoie să restabilim dialogul. Ar trebui să-l primim pe Tillerson, să facem schimb de opinii și să încercăm să convingem Washingtonul", a declarat Leonid Slutki pentru canalul de televiziune Russia 24, informează Interfax.

"Este mult mai bine decât să ne ascundem după deget", a mai spus Slutki, care este deputat din partea Partidului Liberal Democrat al lui Vladimir Jirinovsiki.

Secretarul de stat american Rex Tillerson are prevăzută o vizită săptămâna viitoare în Rusia.

Statele Unite ale Americii au tras vineri dimineață zeci de rachete de croazieră asupra unei baze aeriene din Siria de unde se bănuiește că a fost lansat atacul cu arme chimice asupra orașului sirian Khan Shaykhun, în care au fost ucise cel puțin 86 de persoane. Președintele rus Vladimir Putin a calificat acțiunea americană drept o agresiune "împotriva unei națiuni suverane" pornind de la "un pretext inventat" deoarece, în opinia autorităților de la Moscova, armata siriană nu deține arme chimice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă