LPF propune ca grupările de fotbal care intră în insolvență să nu poată evolua în Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că va propune în Comitetul Executiv al FRF modificarea regulamentului astfel încât un club de fotbal care intră în insolvență să nu poată evolua în Liga I.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat joi, într-o conferință de presă, că numai în acest fel se pot evita situații precum cea a clubului Rapid, aflat în insolvență din 2012, care nu poate participa în Liga I din cauza unei hotărâri de intrare în faliment dictată de Tribunalul București.

El a adăugat că această propunere, dacă va fi aprobată, se va aplica numai cluburilor care vor intra de acum înainte în insolvență, nu și celor care sunt deja în această procedură.

''Pe viitor trebuie să modificăm regulamentele FRF, adică să analizăm dacă poți participa la Liga I când ai datorii către jucători, antrenori, stat sau dacă intri în insolvență. Trebuie modificat regulamentul pentru ca un club, dacă intră în insolvență, să nu participe în Liga I. Trebuie să analizăm. Și alte țări au regulamente în acest sens, adică intri în insolvență nu ai ce căuta în Liga I. Am crezut că prin această insolvență se pot rezolva problemele economice ale unui club, însă faptele nu ne-au dat dreptate'', a precizat secretarul general.

Justin Ștefan a menționat că a discutat deja cu oficialii FRF despre această propunere. ''Am și avut o discuție cu reprezentanții FRF în care am subliniat necesitatea găsirii unei soluții. Din perspectiva noastră este o greșeală să nu mai evaluăm datoriile la stat (n.r. — la licențiere)'', a adăugat Justin Ștefan.

Clubul de fotbal Rapid București nu va evolua în ediția 2016-2017 a Ligii I din cauza amânării dictate de Curtea de Apel București în dosarul privind suspendarea cererii de intrare în faliment, în locul său urmând să evolueze ACS Poli Timișoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent.

Curtea de Apel București a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016-2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta