Luana Rednic, martor la exploziile de pe aeroportul Zaventem: Au fost două explozii; acum ne-au scos pe pistă

Luana Rednic, martor la exploziile de pe aeroportul Zaventem: Au fost două explozii; acum ne-au scos pe pistă

Luana Rednic, fiica antrenorului de fotbal Mircea Rednic, aflată pe aeroportul Zaventem de la Bruxelles, povestește că s-au auzit două explozii în zona plecări iar în prezent călătorii au fost scoși pe piste. "Au fost două bombe în aeroport, la două intrări diferite. Eu eram la check-in (...) și s-a auzit o bubuitură foarte tare. (...) Nu am știut ce se întâmplă, pentru că a venit un vânt foarte puternic și cald și imediat după aceea a mai fost altă bombă în altă zonă și a început lumea atunci să alerge în toate direcțiile", a declarat Luana Rednic la Digi 24.

Ea a precizat că exploziile au avut loc în zona plecări înainte de controlul de securitate.

"M-a luat un domn, m-a tras de mână și m-a băgat în biroul lui și ne-am închis acolo. Eram vreo opt persoane și ne-am pus sub masă cu toții, ne-am încuiat și am așteptat să vedem ce se mai întâmplă. Căzuse tavanul, lumea era pe jos, era praf, fum. Nu mai știu ce a fost. Am luat-o la fuga speriată și m-a prins domnul acesta și m-a luat cu el în birou și după aia am așteptat cred că vreo 15 minute și ne-au anunțat că trebuie să evacuăm aeroportul", a spus Luana Rednic.

Potrivit acesteia, a fost evacuat aeroportul și toți cei care se aflau înăuntru au fost scoși pe pistă.

Luana Rednic a mai spus că a văzut răniți pe jos, dar nu și-a putut da seama dacă erau și morți, adăugând că a auzit și focuri de armă.

"Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat în aeroport, pentru că ne-au scos afară. (...) Erau pompieri, pentru că a luat foc un restaurant, unde a fost bomba, și la cealaltă intrare era o farmacie, acolo cred că a fost altă bombă. Nu îmi dau seama exact. (...) Nimeni nu știe nimic. Ne țin aici, pe pistă, afară", a completat Luana Rednic.

Mircea Rednic a declarat că atunci când au avut loc exploziile vorbea la telefon cu fiica sa.

"Eu am auzit explozia la telefon. Eu chiar vorbeam cu ea. (...) Atunci s-a auzit explozia și după aia am auzit țipete. În prima fază, i-au băgat într-o încăpere iar acum i-au scos pe pistă. Nu le-au spus nimic. Este panică mare. Stau acolo, nimeni nu le spune nimic, văd mașini de poliție, ambulanțe. Era sânge, cădea plafonul în spatele ei", a afirmat Rednic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”