Lucian Bode: Organizatorii protestului anti-mască - 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei

Lucian Bode: Organizatorii protestului anti-mască - 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei

Organizatorii protestului împotriva măsurilor privind combaterea COVID-19 de sâmbătă seara, din Bucureşti, au primit 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Vom mai avea şi alte sancţiuni aplicate atât participanţilor, cât şi organizatorilor; pentru că acesta îşi asumă. Amenzile până în acest moment sunt de 48.400 de lei. Organizatorii au fost sancţionaţi per total, am spus, 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei", a spus Bode, în faţa sediului MAI.

El a precizat că, cu toate că forţele de ordine au fost provocate, au fost stropite cu apă sau au fost lovite cu diverse obiecte, poliţiştii au reacţionat responsabil, profesionist şi la momentul potrivit, pe cei care s-au făcut vinovaţi de astfel de fapte i-au extras, i-au dus la secţie şi i-au sancţionat corespunzător.

"Vorbim despre opt astfel de persoane, doar în Municipiul Bucureşti. Am aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, legate strict de proteste, ele vor fi într-un număr mult mai mare, pentru că noi evaluăm imaginile şi în funcţie de cum identificăm persoane care încalcă legea, îi vom sancţiona. Cei opt au fost conduşi la secţie pentru că au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine şi au fost sancţionaţi contravenţional", a mai spus Bode.

El a arătat că sâmbătă au avut loc proteste în 19 judeţe şi Municipiul Bucureşti, la care au fost înregistrate aproximativ 18.000 de persoane, din care 3.000 la nivelul celor 19 judeţe şi 15.000 în Municipiul Bucureşti.

"Forţele de ordine au acţionat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă am văzut că a stârnit multe discuţii în spaţiul public afirmaţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care le mulţumea protestatarilor pentru că au protestat în siguranţă. Eu nu pot să mulţumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în acelaşi timp, am văzut în Bucureşti 15.000 de oameni care au ales să protesteze paşnic, în condiţiile în care aveam informaţii că în interiorul acestor 15.000 de oameni se află grupuri care îndemnau la acte de violenţă", a afirmat ministrul de Interne.

Bode a menţionat că, la sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, MAI a acţionat cu peste 24.000 de efective, pe siguranţă publică, pe situaţii de urgenţă, pe zona de frontieră a migraţiei ilegale şi pe zona respectării măsurilor de protecţie sanitară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale