Lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de stații de metrou,de la sfârșitul lunii martie; 9 stații, închise cel mult o săptămână

Lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de stații de metrou,de la sfârșitul lunii martie; 9 stații, închise cel mult o săptămână

Metrorex va demara, de la sfârșitul lunii martie, lucrări de modernizare a sistemului de control-acces în 41 de stații de metrou, un proiect de 149,7 milioane de euro, fără TVA, finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă al societății, transmis luni AGERPRES.

Planul de modernizare prevede parcurgerea a 5 etape, iar înnoirea sistemului de control — acces presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheți cu porți de acces batante care facilitează atât intrarea, cât și evacuarea rapidă a călătorilor în situații de urgență. Noile porți de acces vor fi dotate atât cu un sistem de citire a benzii magnetice pentru actualele cartele, cât și cu un sistem de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control — acces din toate stațiile de metrou.

Lucrările de execuție pentru modernizarea sistemului de control acces vor începe la sfârșitul acestei luni. Acestea vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, și vor fi corelate în funcție de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, s-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două stații învecinate.

În stațiile de metrou cu mai multe accesuri, lucrările se vor executa etapizat. Se va închide câte un singur acces până la modernizarea completă a acestuia, după care se va trece la celălalt acces, pentru a se asigura intrarea/ieșirea în stație.

Din motive de securitate și siguranță a călătorilor, pe durata implementării proiectului, stațiile cu un singur acces vor fi închise pentru o perioadă de maxim o săptămână. Acestea sunt: Pantelimon, Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Pipera, Aurel Vlaicu, Dimitrie Leonida, Tineretului, Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Lucrările aferente acestei etape se vor desfășura în vara acestui an, începând cu luna iunie, când fluxul de călători este scăzut. Metrorex va lua toate măsurile necesare pentru ca perioada de execuție a lucrărilor să fie cât mai scurtă, iar impactul asupra călătorilor să fie minim.

În stația Republica a fost implementat proiectul pilot pentru efectuarea testelor de funcționare a echipamentelor de control — acces, acestea înregistrând rezultate pozitive.

Conform Metrorex, în cadrul proiectului sunt achiziționate 139 de automate moderne de vândut cartele, care sunt prevăzute să dea rest și să funcționeze inclusiv cu POS.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Câh...

5 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!