Lucrările la blocul de locuinţe din Strada Visarion, oprite de procurori

Lucrările la blocul de locuinţe din Strada Visarion, oprite de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la un bloc de locuinţe din Strada Visarion din Capitală, în cadrul unui dosar în care se investighează infracţiuni de fals în declaraţii şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de şase suspecţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare.

Procurorii noteză în ordonanţă că, în cursul anului 2017, doi proprietari ai unei clădiri din Strada Visarion, Sector 1, Bucureşti, situat într-o zonă protejată construită şi de o importantă valoare culturală, au declarat în fals în faţa notarului că imobilul a dispărut ca urmare a autodemolării, cu toate că în realitate existau elemente de construcţie pe teren.

Ulterior, spun anchetatorii, doi suspecţi, funcţionari în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1, ar fi falsificat cartea funciară, în sensul că au radiat construcţiile, cu toate că aveau cunoştinţă că acestea nu erau demolate.

"În perioada 2017 - 2019, un suspect, care a dobândit ulterior în proprietate imobilul, a demolat elemente de construcţie fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a demarat construirea unui bloc de locuinţe. În timp ce imobilul era demolat, o suspectă, poliţist local în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală, a constatat că erau efectuate lucrări de demolare a imobilului fără existenţa unei autorizaţii de desfiinţare şi a întocmit un proces verbal, dar a omis sesizarea organelor de urmărire penală", se menţionează în comunicat.

Parchetul informează că prin ordonanţa procurorului din data de 19 ianuarie s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la blocul de locuinţe din Strada Visarion. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 De citit, de știut