Ludovic Orban o sfidează pe Renate Weber: Recomand creșterea efectivelor de polițiști care operează în civil

Ludovic Orban o sfidează pe Renate Weber: Recomand creșterea efectivelor de polițiști care operează în civil

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de interne Marcel Vela să mărească efectivele de polițiști în civil care controlează modul în care sunt respectate măsurile anti-Covid. Acesta este răspunsul Guvernului la întrebările Avocatului Poporului legate de controalele făcute de polițiștii în civil. "Domnul ministru Vela, am auzit că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă „Şase” la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţia cum este ea în realitate”, a spus Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi, scrie Hotnews .

Premierul a mai solicitat ca Tel Verde să fie operaţionalizat şi popularizat astfel încât controalele să poată fi direcţionate în funcţie de semnalele primite de la cei care au participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii.

Avocatul Poporului îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţişti în civil să efectueze verificări privind respectarea normelor vizând combaterea Covid-19.

În schimb, Poliția Capitalei îi încurajează pe bucureșteni să îi reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască și, mai mult, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei care încalcă regulile sanitare și care nu poartă mască, de exemplu. Poliția transmite că în urma telefoanelor primite a realizat "o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...