Ludwik Sobolewski și-a dat demisia de la Bursa de Valori București

Ludwik Sobolewski și-a dat demisia de la Bursa de Valori București

Ludwik Sobolewski a notificat Bursa de Valori București (BVB) cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societății, se arată într-un anunț publicat pe site-ul operatorului pieței de capital.

"Bursa de Valori București informează ca, în data de 27 octombrie 2017, Ludwik Sobolewski a notificat societatea cu privire la demisia sa din calitatea de director general al societății", se arată în document.

Conform unor informații din piață, momentan se așteaptă decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de avizare a noului șef, după ce Consiliul de Administrație al Bursei a inițiat, recent, un proces intern de selecție a candidaților pentru funcția de director general.

"Consiliul Bursei (Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, denumită în continuare 'Societatea' sau 'BVB') a inițiat un proces intern de selecție pentru candidați la funcția de Director General, ce va fi desfășurat în perioada următoare", se arată într-un document al Bursei.

Alin Barbu, director general adjunct al Bursei de Valori București, coordonează momentan activitatea instituției, după ce contractul de mandat al directorului general, Ludwik Sobolewski, a expirat la sfârșitul lunii august a acestui an iar acesta a luat decizia de a nu-și exercita mandatul până la o decizie a Consiliului Bursei, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți ai BVB.

"Alin Barbu este, din 2009, unul dintre cei doi directori ai BVB autorizați de către ASF, el fiind una dintre persoanele care, potrivit Actului Constitutiv și hotărârilor Consiliului Bursei, este împuternicită să coordoneze activitatea BVB și are competența de a angaja răspunderea acesteia", a explicat sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului