Lufthansa anulează încă peste 2.000 de zboruri în timpul verii din cauza lipsei de personal

Lufthansa anulează încă peste 2.000 de zboruri în timpul verii din cauza lipsei de personal

În urmă cu două săptămâni, compania a informat că va anula aproximativ 900 de zboruri interne şi europene în iulie, care trebuiau să opereze vineri şi în weekend. Lufthansa a declarat acum că „va anula alte 2.200 din cele aproximativ 80.000 de zboruri la huburile din Frankfurt pe Main şi München, chiar şi în alte zile lucrătoare care au fost mai puţin afectate până acum”. „Anulările privesc, în special, zborurile în Germania şi Europa, dar nu destinaţiile tradiţionale de vacanţă, care sunt foarte populare în perioada sărbătorilor”, a declarat compania aeriană reporterilor.

Totodată, transportatorul aerian a clarificat că se poate schimba şi ora zborului. „Grevele de siguranţă, evenimentele meteorologice şi numărul crescut de cazuri de coronavirus pun acum un stres suplimentar asupra sistemului”, a explicat Lufthansa, menţionând că membrii echipajului companiei aeriene au raportat boli în ultimele zile. Din aceste motive, transportatorii din Europa vor trebui să anuleze alte zboruri.

Pasagerii Lufthansa vor fi informaţi imediat în cazul unei anulări şi vor putea rerezerva pentru alte zboruri adecvate, acolo unde este posibil. „Toţi aceşti paşi sunt o măsură inevitabilă prin care compania aeriană doreşte să asigure o stabilitate mai mare a programului de zbor pe tot parcursul verii”, a concluzionat Lufthansa. Serviciile de handling la sol din aeroporturi suferă, de asemenea, de o lipsă de personal.

CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat luna trecută că replicile de pe piaţa muncii au perturbat grav planurile companiei sale pentru vară. Aeroporturile, companiile aeriene şi grupurile de handling la sol şi-au redus locurile de muncă în timpul crizei şi acum se luptă să angajeze noi angajaţi.

Operatorul german de aeroport Fraport a avertizat, de asemenea, că lipsa de personal ar putea duce la întârzieri serioase ale zborurilor la hub-ul Lufthansa.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!