Lui Navalnîi nu i se permite contactul cu avocaţii după arestarea considerată de susţinătorii săi ilegală

Lui Navalnîi nu i se permite contactul cu avocaţii după arestarea considerată de susţinătorii săi ilegală

Fondul de Luptă împotriva Corupţiei, organizaţia opozantului rus Alexei Navalnîi, afirmă că acestuia nu i s-a permis să discute cu avocaţii după ce a fost arestat duminică seara, în mod ilegal - consideră susţinătorii săi citaţi de AFP.

"Este reţinut ilegal, avocaţii săi nu sunt lăsaţi să-l vadă", acuză Fondul.

Doi avocaţi au fost lăsaţi să intre în comisariatul din Himki, o suburbie a Moscovei, unde este închis Navalnîi, arestat duminică seara pe aeroport, la sosirea de la Berlin, a anunţat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş, precizând însă că avocaţilor nu li s-a permis contactul cu deţinutul.

Deşi ştia că poate fi arestat, opozantul în vârstă de 44 de ani a revenit din Germania, unde a fost tratat din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Avocata Olga Mihailova, una din reprezentantele legale ale lui Navalnîi, a declarat postului de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) că poliţia "încalcă legea împiedicându-i pe apărători" să se întâlnească cu el.

Arestarea lui Navalnîi, care îl acuză pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că a ordonat să fie otrăvit, a provocat reacţii de condamnare în Europa şi Statele Unite. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a respins luni criticile, apreciind că occidentalii atacă Moscova pentru "a distrage atenţia de la criza profundă care subminează modelul occidental de dezvoltare". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...