Lukaşenko afirmă că pagubele provocate de petrolul contaminat din conducta rusească Drujba sunt 'enorme'

Lukaşenko afirmă că pagubele provocate de petrolul contaminat din conducta rusească Drujba sunt 'enorme'

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a afirmat sâmbătă că pagubele provocate de petrolul contaminat primit prin conducta rusească Drujba sunt enorme şi că Belarusul aşteaptă despăgubiri din partea Rusiei, relatează Reuters.

''Chiar acum evaluăm pagubele. Ele sunt enorme la conducta de petrol, la echipamente (inclusiv la pompele de la instalaţii şi la alte asemenea), precum şi la rafinării'', a declarat Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta.

Potrivit preşedintelui belarus, costurile ar putea ajunge la sute de milioane de dolari. El şi-a exprimat speranţa că Rusia nu va contesta costurile.

Rusia a oprit luna trecută fluxurile de petrol prin conducta Drujba, care tranzitează Belarus către Europa de Est şi Germania, din cauza ţiţeiului contaminat. Măsura a contribuit la creşterea pe glob a preţurilor la petrol, ajungând la cel mai înalt nivel din ultimele şase luni şi lăsând rafinăriile din Europa să se zbată pentru a găsi furnizori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...