Lukașenko, declarații halucinante: „Singura greșeală pe care am făcut-o a fost că n-am terminat Ucraina în 2014”

Lukașenko, declarații halucinante: „Singura greșeală pe care am făcut-o a fost că n-am terminat Ucraina în 2014”

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că „singura greșeală” pe care Rusia și Belarus au făcut-o a fost că „nu am rezolvat această problemă (Ucraina) în 2014-2015, atunci când Ucraina nu avea o armată și nu era pregătită”, notează Politico.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko FOTO AFP

„Am văzut-o venind”, a spus liderul de la Minsk, referindu-se la invazia rusă asupra Ucrainei. De asemenea, Lukașenko a mai spus că dacă războiul nu ar fi izbucnit anul trecut, „ar fi fost declanșat mâine, dar în condiții mult mai dificile pentru Rusia și Belarus”.

„Am vrut să rezolvăm situația pașnic. Ei (ucrainenii) s-au folosit de acest interval de timp să-și transforme armata într-o forță de luptă capabilă”, a mai adăugat acesta.

Conform oficialilor ucraineni, declarațiile lui Lukașenko au fost făcute în cadrul unei întâlniri avute joi cu șefii agențiilor de securitate din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), o uniune alcătuită din fostele republici sovietice.

Lukașenko s-a referit la perioada 2014-2015, după ce Rusia a invadat și ocupat ilegal peninsula Crimeea, iar ulterior naționaliștii pro-ruși din Donbas au preluat controlul în mare parte din regiunile Donețk și Luhansk, susținuți de armata rusă. Comentariul lui Lukașenko demonstrează că liderul de la Minsk a s-a transformat complet în „mascota lui Putin”.

Belarus a permis trupelor Moscovei să lanseze din această țară atacuri asupra Ucrainei, în momentul declanșării invaziei din 24 februarie 2022. De asemenea, la sfârșitul lunii mai, Lukașenko a anunțat că Rusia va transfera arme nucleare în Belarus”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

4 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”