Luna de căpşună a apărut recent pe cer - VIDEO

Luna de căpşună a apărut recent pe cer - VIDEO

Mai rar decât o lună albastră poate fi doar Luna de căpşună, care a apărut pe cer în timpul solstiţiului de vară, pentru prima dată în ultimii 49 de ani şi nu se va mai arăta până în 2062.

Luna de căpşună a apărut recent pe cer - VIDEO

Potrivit Descoperă , este numită Lună de căpşuni deoarece triburile Algonquin au crezut că astrul ceresc era o căpşună sau orice alt fruct, gata să fie recoltat.

Acest fenomen nu a mai avut loc din anul 1967, iar AccuWeather a raportat că acest eveniment s-a petrecut în aceeaşi zi în care a avut loc solstiţiul de vară.

Coincidenţa Lunii de căpşuni şi a solstiţiul de vară a fost explicată de publicaţia Old Farmer's Almanac. Soarele era extrem de ridicat, în timp ce luna rămâne neobişnuit de jos.

"Acest lucru forţează lumina să treacă prin aerul mai dens, care tinde, de asemenea, să fie mai umed în această perioadă a anului, iar combinaţia dintre aceşti factori face ca luna să obţină culoarea chihlimbarului", a explicat astronomul Bob Berman.

Următorul solstiţiu va coincide cu Luna de căpşună la 21 iunie 2062.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…