Lupte: Iranul a refuzat să acorde vize echipei Statelor Unite

Lupte: Iranul a refuzat să acorde vize echipei Statelor Unite

Iranul a refuzat să acorde vize echipei americane de lupte libere care trebuia să participe la o competiție internațională în provincia iraniană Kermanshah, pe 16 și 17 februarie, informează L'Equipe.

Autoritățile de la Teheran au decis să aplice reciprocitatea după decizia noului președinte american, Donald Trump, de a interzice intrarea în Statele Unite a resortisanților din șapte țări majoritar musulmane, printre care și Iranul, sub pretextul luptei împotriva terorismului .

Guvernul iranian a denunțat faptul că măsurile executivului american sunt "fără fundament" și "provocatoare".

Federația americană de lupte (USA Wrestling) își exprimase anterior speranța că sportivii săi vor primi acordul autorităților iraniene pentru a putea lua parte la competiția respectivă, în ciuda controversatului decret al imigrației semnat de președintele Trump.

"Acest turneu continuă o lungă istorie de bunăvoință și cooperare între Statele Unite și Iran prin intermediul luptelor, ceea ce reprezintă un exemplu impresionant de diplomație între popoarele acestor națiuni grație sportului. Este o competiție internațională importantă și suntem nerăbdători să concurăm împotriva celor mai bun echipe de lupte din lume", afirmase directorul executiv al USA Wrestling, Rich Bender, într-un comunicat.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?