Lupte: Iranul a refuzat să acorde vize echipei Statelor Unite

Lupte: Iranul a refuzat să acorde vize echipei Statelor Unite

Iranul a refuzat să acorde vize echipei americane de lupte libere care trebuia să participe la o competiție internațională în provincia iraniană Kermanshah, pe 16 și 17 februarie, informează L'Equipe.

Autoritățile de la Teheran au decis să aplice reciprocitatea după decizia noului președinte american, Donald Trump, de a interzice intrarea în Statele Unite a resortisanților din șapte țări majoritar musulmane, printre care și Iranul, sub pretextul luptei împotriva terorismului.

Guvernul iranian a denunțat faptul că măsurile executivului american sunt "fără fundament" și "provocatoare".

Federația americană de lupte (USA Wrestling) își exprimase anterior speranța că sportivii săi vor primi acordul autorităților iraniene pentru a putea lua parte la competiția respectivă, în ciuda controversatului decret al imigrației semnat de președintele Trump.

"Acest turneu continuă o lungă istorie de bunăvoință și cooperare între Statele Unite și Iran prin intermediul luptelor, ceea ce reprezintă un exemplu impresionant de diplomație între popoarele acestor națiuni grație sportului. Este o competiție internațională importantă și suntem nerăbdători să concurăm împotriva celor mai bun echipe de lupte din lume", afirmase directorul executiv al USA Wrestling, Rich Bender, într-un comunicat.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…