Lupte: Pîrcălabu - Avem 5 sportivi calificați la Jocurile Olimpice, acum așteptăm medalia care ne lipsește de 24 de ani

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este mulțumit cu cei cinci sportivi calificați la Jocurile Olimpice, dar acum așteaptă medalia care lipsește de 24 de ani instituției pe care o conduce.

"Ne bucură rezultatele sportivilor noștri, avem cinci calificați la Jocurile Olimpice și acum așteptăm medalia care ne lipsește de 24 de ani. Era normal să ne dorim mai mulți calificați, dar e bine și cinci până la urmă. Îmi pare rău doar că am arătat că puteam mai mult. La turneul de la Istanbul care tocmai s-a încheiat, George Bucur a fost extrem de aproape de calificare. El cu 50 de secunde înainte de finalul luptei avea 2-0, dar cu toate astea a ratat. Și asta în condițiile în care adversarul lui avea umărul sărit. Dar asta este, mergem înainte. Important e că încep să se vadă rezultatele după munca din ultima perioadă", a spus el.

Oficialul federației își pune mari speranțe la Jocurile Olimpice în luptătorul naturalizat recent, Albert Saritov (categoria 97 kg, stilul liber). "Saritov este un mare, mare câștig pentru România. La Istanbul nu a stat la discuție cu niciun adversar, practic a luat puncte când a dorit. Eu am mare încredere în toți sportivii calificați, dar Saritov sunt convins că va câștiga o medalie la Jocurile Olimpice", a afirmat președintele.

Pîrcălabu este de părere că toți cei trei sportivi naturalizați, Albert Saritov, Kateryna Zhydachevska și Kateryna Sassa puteau ajunge la Rio de Janeiro dacă ar fi putut concura la cele trei turneele de calificare din acest an. "Dacă îi aveam la toate toate turneele, toți trei se calificau. Din păcate am reușit să ajungem la ultimul turneu și nu cu toți, ci doar cu doi. La Istanbul Kateryna Zhydachevska a fost aproape de calificare, a terminat pe trei la categoria ei, un lucru pozitiv totuși, pentru că trebuie să ținem cont de faptul că acesta a fost primul concurs internațional din carieră. Zhydachevska este de mare perspectivă, de la anul devine abonată la medalii", a explicat Pîrcălabu.

România va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu cinci luptători: Alin Alexuc (98 kg, greco-romane), Ion Panait (66 kg, greco-romane), Ivan Guidea (57 kg, stilul liber), Albert Saritov (cat. 97 kg, stilul liber) și Alina Vuc (48 kg, lupte feminin).

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Teodora Oprea, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi