Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, atenţionează Ministerul Apărării britanic

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, atenţionează Ministerul Apărării britanic

Luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni, în condiţiile în care Rusia continuă să-şi reorienteze acţiunile acolo, a informat marţi Ministerul Apărării al Regatului Unit pe Twitter, într-un buletin regulat, informează Reuters.

Atacurile ruse rămân concentrate asupra poziţiilor ucrainene de lângă Doneţk şi Lugansk, cu lupte care continuă în jurul oraşelor Herson şi Nikolaev (Mikolaiv) şi o nouă ofensivă asupra oraşului Kramatorsk, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice.

De asemenea, potrivit buletinului, forţele ruse continuă să se retragă din Belarus pentru a se redesfăşura în susţinerea operaţiunilor din estul Ucrainei.

Ministrul forţelor armate James Heappey a afirmat marţi că toate opţiunile vor fi pe masă pentru un răspuns la orice utilizare de arme chimice de către Rusia în Ucraina.

Luni, şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss, a declarat că Marea Britanie încearcă să verifice informaţiile despre eventuala utilizare a armelor chimice în Ucraina de către forţele ruse la Mariupol, oraş-port strategic aflat sub asediu de mai bine de o lună.

"Acestea sunt nişte lucruri care depăşesc orice limită şi utilizarea de arme chimice va avea parte de un răspuns, iar pe masă se află toate opţiunile în ceea ce priveşte forma pe care o va lua acest răspuns", a spus Heappey pentru Sky News. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante