MĂCEL în PSD! Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea V.Dăncilă: Bate câmpii. Leagă dosarul de Congres. Şi-a pierdut calitatea de membru prin condamnare

MĂCEL în PSD! Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea V.Dăncilă: Bate câmpii. Leagă dosarul de Congres. Şi-a pierdut calitatea de membru prin condamnare

MĂCEL în PSD! Iordache, după ce Dragnea a contestat alegerea V.Dăncilă: Bate câmpii. Leagă dosarul de Congres. Şi-a pierdut calitatea de membru prin condamnare.

Deputatul PSD Florin Iordache susţine că acţiunea în instanţă depusă de Liviu Dragnea împotriva Vioricăi Dăncilă va fi respinsă, întrucât PSD a modificat legal statutul partidului. „Bate câmpii. Noi nu mai aveam preşedinte. Am modificat statutul, apoi am organizat alegeri“, a spus Iordache pentru Adevărul , arătând că Liviu Dragnea încearcă, de fapt, să lege dosarul în care a fost condamnat de statutul PSD. 

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi memebrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă“, a explicat Florin Iordache pentru Adevărul.

Ce spune statutul PSD ARTICOLUL 23

Nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat: persoanele lipsite de drepturi electorale, cu excepţia celor precizate la art. 13;

persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti sau, prin Constituţie sau lege, le este interzisă asocierea politică;

persoanele care au suferit condamnări pentru trădarea intereselor ţării, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă sau pentru alte fapte antisociale grave; persoanele compromise moral şi politic;

persoanele care promovează violenţa, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, şovinismul, separatismul etnic sau teritorial şi orice alte idei ori acţiuni extremiste sau contrare intereselor naţionale, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

ARTICOLUL 122 Preşedintele partidului conduce activitatea generală a partidului, activitatea Comitetului Executiv Naţional şi a Biroului Permanent Naţional şi răspunde în faţa Congresului de activitatea politică a Partidului Social Democrat.

Preşedintele PSD este ales sau revocat de către toţi membrii de partid în cadrul alegerilor interne desfăşurate în baza Regulamentului de organizare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al partidului, elaborat de Biroul Permanent Naţional şi aprobat de Comitetul Executiv Naţional.

Astfel, Liviu Dragnea reclamă faptul că a fost ales de toţi membrii partidului, însă nu a fost revocat de toţi membrii, aşa cum spune statutul.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de Comisarul.ro.

În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Viorica Dancila 'pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorita faptului ca alegerea sa ca Presedinte al PSD s-a facut de catre delegatii la Congresul PSD din 29 iunie in baza modificarilor de Statut votat tot in acel congres dar neinscrie la Tribunalul Bucuresti'.

 De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui MIhai Fifor.

-------------

Viorica Dăncilă a fost aleasă în Congresul PSD în funcția de președinte al PSD, dar alegerea s-a făcut în baza unui nou statut al partidului, adoptat chiar în cadrul aceluiași Congres.

Conform legii, statutul partidului trebui validat de către judecători. Astfel, statutul PSD a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București, dar în data de 22 iulie această cauză a fost amânată, informează Antena 3.

 Astăzi, surpriză, judecătorii de la Tribunalul București au cerut acte suplimentare de la PSD și n-au dat nicio decizie în ceea ce privește statutul partidului!

Practic, la acest moment, Viorica Dăncilă nu este președinte plin al PSD ci doar președinte interimar, ca urmare a deciziei CEX ce a succedat condamnării lui Liviu Dragnea.

Problema pentru PSD ar fi convocarea statutară a Congresului din 23 august, în care doresc să o desemneze pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria