Măcelarul de la Mariupol s-a alăturat mercenarilor Wagner

Măcelarul de la Mariupol s-a alăturat mercenarilor Wagner

Generalul Mihail Mizințev, fostul responsabil cu logistica militară rusă, s-a alăturat companiei militare private Wagner Group, a anunțat joi „corespondentul de război" rus Alexander Simonov, relatează New Voice of Ukraine.

Cel supranumit măcelarul de la Mariupol s-a alăturat mercenarilor Wagner FOTO Captură

Fost ministru adjunct al Apărării, Mizințev ar fi fost numit comandant adjunct al campaniei militare Wagner. În prezent, el coordonează pregătirea noilor unități rusești înainte ca acestea să fie trimise să lupte în Ucraina.

Mihail Mizinţev, în vârstă de 60 de ani, a orchestrat asediul din primăvara anului trecut asupra oraşului Mariupol, situat la Marea Azov. Ulterior, în septembrie, a fost numit în postul de ministru adjunct al Apărării, fiind responsabil de logistică şi aprovizionare.

Ministerul rus al Apărării a confirmat recent demisia lui Mizințev, supranumit „Măcelarul de la Mariupol” după ce a ordonat bombardarea unei maternități și a unui teatru, care servea drept adăpost pentru sute de civili.

Trupele mercenare Wagner încearcă de mai multe luni să cucerească orașul Bahmut, la un moment dat anunțând că l-au încercuit în mare parte și practic l-au capturat. De atunci șeful grupării, Evgheni Prigojin, s-a arătat frustrat de lipsa de muniție și de pierderile importante pe care le are pe câmpul de luptă, denunțând în termeni duri comandamentul rus. După ce a postat un nou video cu cadavre ale luptătorilor săi, Prigojin a amenințat că își va retrage trupele în 10 mai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”