Macovei: Afirmațiile lui Iohannis, Cioloș și Tăriceanu în cazul Antena, dezastruoase pentru statul de drept

Macovei: Afirmațiile lui Iohannis, Cioloș și Tăriceanu în cazul Antena, dezastruoase pentru statul de drept

Efectele afirmațiilor și acțiunilor președintelui, premierului și șefului Senatului în cazul ANAF - Antena Group ar putea fi dezastruoase pentru statul de drept, susține europarlamentarul Monica Macovei.

"Astăzi, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, omul de casă al PSD, vorbește și el de o încălcare a dreptului de exprimare și va face o verificare, inclusiv la ANAF, după ce însuși președintele Iohannis a preluat minciuna angajaților condamnatului Voiculescu, că ar fi pusă în discuție libertatea de exprimare. Sper însă că justiția va fi puternică și nu se va lăsa intimidată, că ANAF va începe să acționeze ferm pentru recuperarea prejudiciilor și a bunurilor confiscate în instanță", afirmă Monica Macovei, conform unui comunicat transmis AGERPRES.

În acest caz, adaugă europarlamentarul, "ca cetățeni, avem un rol important".

"Cât să mai acceptăm ca deputații să blocheze justiția, doar pentru a-i scăpa de răspundere pe politicienii anchetați penal, cum au făcut ieri cu Mădălin Voicu, cercetat penal pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani? Cât să mai acceptăm ca senatorii să ceară încălcarea legii, doar pentru a beneficia de imagine publică și protecție mediatică?", afirmă Macovei.

Ea consideră că "politicienii care sunt acum în Parlament nu se luptă pentru statul de drept, ci împotriva lui".

"Schimbarea clasei politice actuale prin vot rămâne singura opțiune pentru a scăpa de această rușine", conchide Macovei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat