Macovei: Mandatul doamnei Kovesi nu trebuia să se încheie sub influenţa fatală a politicienilor conduşi de Dragnea&comp

Macovei: Mandatul doamnei Kovesi nu trebuia să se încheie sub influenţa fatală a politicienilor conduşi de Dragnea&comp

Europarlamentarul Monica Macovei a scris luni, pe Facebook, că mandatul de procuror-şef la DNA al Laurei Codruţa Kovesi "nu trebuia să se încheie sub influenţa fatală a politicienilor conduşi de Dragnea&comp. care nu urmăresc decât să scape de dosare şi condamnări".

Totodată, Macovei spune că "o decizie neconstituţională a CCR împlineşte pofta infractorilor din PSD&ALDE", iar preşedintele Klaus Iohannis "le-a mai dat astăzi o şansă politicienilor cu probleme penale".

Monica Macovei subliniază că într-un stat de drept se respectă Constituţia.

"Constituţia nu cere să respecţi deciziile unei instituţii care funcţionează neconstituţional, chiar dacă aceasta este însăşi CCR. Nu denumirea 'Curtea Constituţională a României' o face constituţională, ci deciziile sale, dacă sunt în acord cu Constituţia. Întrebarea e simplă: respectăm Constituţia sau deciziile unei Curţi care din 20 martie 2018 funcţionează şi ia decizii în mod neconstituţional, adică cu 8 judecători în loc de 9, chiar dacă dl Lăzăroiu stă acolo şi votează, deşi a depăşit mandatul de 9 ani prevăzut de Constituţie?", a mai arătat Macovei.

În opinia sa, CCR l-a obligat pe preşedinte să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi într-un complet invalid, de numai 8 judecători cu mandat constituţional.

"Nicio decizie a acestei Curţi nu este constituţională şi nici aplicabilă până când dl Lăzăroiu, care a depăşit cei 9 ani de mandat prevăzuţi de Constituţie în art. 142, nu este înlocuit cu un alt judecător. Astăzi, preşedintele a dat curs unei decizii neconstituţionale. De ce? Poate ne spune, direct, nu prin purtătorul de cuvânt, şi printr-o conferinţă de presă cu întrebări şi răspunsuri, nu prin declaraţii de presă", a mai scris Macovei.

Ea a precizat că anunţul Preşedinţiei de revocare a procurorului-şef DNA are "o încărcătură politică ce nu poate avea decât consecinţe nefaste asupra independenţei justiţiei".

"Anunţul Preşedinţiei arată şi slăbiciunea preşedintelui Iohannis, care nici măcar nu a anunţat direct decizia de revocare, ci prin purtător de cuvânt. În timp ce Dragnea şi Tăriceanu gândesc punct cu punct planul prin care golesc de atribuţii funcţia de preşedinte, domnul Iohannis nici măcar nu a încercat să îşi apere atribuţiile. Este vital pentru România ca lupta anticorupţie să continue. Judecătorii şi procurorii din toată ţara să continue anchetele imparţiale şi să trimită în judecată politicienii corupţi", a mai afirmat Macovei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Nimicul la putere