Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Macovei: România trebuie să lucreze cu noul președinte al SUA pentru interesul românilor și al democrației în regiune

România trebuie să lucreze cu noul președinte al SUA pentru interesul românilor de acasă și din America și al democrației în regiune, a afirmat miercuri europarlamentarul Monica Macovei.

 "America are un nou președinte. România trebuie să lucreze cu el, pentru interesul românilor de acasă și din America și al democrației în regiune. Spectacolul colorat din campania electorală, presărat inclusiv cu injurii, idei xenofobe sau cu declarații de admirație pentru Putin, este de așteptat să se încheie. Așa cum este de așteptat ca mecanismele consolidate ale democrației americane să funcționeze și să regleze orice pornire cu potențial nedemocratic", a susținut Macovei, într-o declarație politică transmisă AGERPRES.

În opinia sa, "între Putin și Democrație sau între Libertate și Xenofobie, noul președinte Trump va constata că îi sunt mai prietene Democrația și Libertatea". "Iar când mai vorbește despre Putin, să se gândească dacă într-un regim totalitar ar fi câștigat alegerile avându-l contracandidat pe Putin", a adăugat ea.

"România are alături de SUA un trecut consistent și un Parteneriat strategic tocmai pentru că România este un generator de securitate și stabilitate în regiune și un partener de încredere. Viitorul trebuie să fie la fel de consistent pentru menținerea și apărarea democrației și a libertății într-o zonă tulbure", a punctat Macovei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

4 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

5 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă