Macovei: România trebuie să lucreze cu noul președinte al SUA pentru interesul românilor și al democrației în regiune

Macovei: România trebuie să lucreze cu noul președinte al SUA pentru interesul românilor și al democrației în regiune

România trebuie să lucreze cu noul președinte al SUA pentru interesul românilor de acasă și din America și al democrației în regiune, a afirmat miercuri europarlamentarul Monica Macovei.

 "America are un nou președinte. România trebuie să lucreze cu el, pentru interesul românilor de acasă și din America și al democrației în regiune. Spectacolul colorat din campania electorală, presărat inclusiv cu injurii, idei xenofobe sau cu declarații de admirație pentru Putin, este de așteptat să se încheie. Așa cum este de așteptat ca mecanismele consolidate ale democrației americane să funcționeze și să regleze orice pornire cu potențial nedemocratic", a susținut Macovei, într-o declarație politică transmisă AGERPRES.

În opinia sa, "între Putin și Democrație sau între Libertate și Xenofobie, noul președinte Trump va constata că îi sunt mai prietene Democrația și Libertatea". "Iar când mai vorbește despre Putin, să se gândească dacă într-un regim totalitar ar fi câștigat alegerile avându-l contracandidat pe Putin", a adăugat ea.

"România are alături de SUA un trecut consistent și un Parteneriat strategic tocmai pentru că România este un generator de securitate și stabilitate în regiune și un partener de încredere. Viitorul trebuie să fie la fel de consistent pentru menținerea și apărarea democrației și a libertății într-o zonă tulbure", a punctat Macovei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...