Macron, pe Twitter: Împreună cu Iohannis pentru a găsi soluții comune. Europa trebuie să fie puternică și nedivizată

Macron, pe Twitter: Împreună cu Iohannis pentru a găsi soluții comune. Europa trebuie să fie puternică și nedivizată

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris vineri, pe Twitter, pe marginea întrevederii avute cu omologul său român, Klaus Iohannis, că discută cu acesta "pentru a găsi soluții comune" iar Europa trebuie să fie "puternică și nedivizată".

"Împreună cu @KlausIohannis pentru a găsi soluții comune. Europa trebuie să fie puternică și nedivizată"", a afirmat Macron, într-o postare care conține și imagini din primele momente ale întâlnirii celor doi șefi de stat, de vineri dimineața, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu omologul său francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen .

Totodată, potrivit trimisului special AGERPRES la Bruxelles, Iohannis a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună", a arătat Iohannis.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu