MAE - Atenționare de călătorie Ungaria: Cod roșu de temperaturi extreme

MAE - Atenționare de călătorie Ungaria: Cod roșu de temperaturi extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenționare de cod roșu de temperaturi extreme din dimineața zilei miercuri, pentru județele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok și Békés.

Potrivit unui comunicat al MAE, pentru celelalte județe, mai puțin Nógrád și Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi în vigoare un cod portocaliu.

"Cetățenii români sunt sfătuiți să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, și să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare. Este de așteptat ca situația să se permanentizeze pentru prima decadă a lunii august 2017, potrivit prognozei meteo emise de autoritățile ungare", precizează sursa citată.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html, http://www.utinform.hu, http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...