MAE: 14 septembrie - ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral

MAE: 14 septembrie - ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral

Miercuri este ultima zi în care cetățenii români din străinătate se mai pot înscrie în Registrul electoral în perspectiva alegerilor parlamentare, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Foto: (c) Arhiva AGERPRES

"14 septembrie este ultima zi pentru înscrierea în Registrul electoral a cetățenilor români din străinătate care vor să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din acest an sau vor să solicite înființarea unei secții de vot în localitatea de reședință/domiciliu", informează MAE, pe pagina sa de Facebook .

Informații suplimentare pot fi obținute la: www.mae.ro/parlamentare-2016 .

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunța, luni, că au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

AEP preciza că, dintre cele peste 9.000 de cereri, 6.673 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.443 pentru votul în secțiile de votare.

Cererile cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 2.209 localități din 44 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secții — de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 496 de localități din 33 de țări.

"AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței", arăta AEP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia