MAE: 28 de cetăţeni români care lucrează în provincia olandeză Gelderland au fost infectaţi cu SARS-CoV-2

MAE: 28 de cetăţeni români care lucrează în provincia olandeză Gelderland au fost infectaţi cu SARS-CoV-2

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în cursul zilei de duminică în mass-media locale, referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu SARS-CoV-2 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc şi 28 de cetăţeni români.

Conform datelor preliminare, obţinute de la angajator, cei 28 de cetăţeni români confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 au fost plasaţi în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toţi fiind asimptomatici, arată MAE.

Reprezentaţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente şi angajatorul lucrătorilor în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situaţia acestora, fiind vizitaţi zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanţii angajatorului au menţionat că cetăţenilor români le sunt asigurate toate condiţiile de cazare şi masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceştia se vor afla în carantină. MAE menţionează că locaţia în care cetăţenii români sunt cazaţi este folosită de regulă pentru petrecerea vacanţelor.

MAE precizează că, până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetăţenii români afectaţi.

Ambasada României la Haga menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu angajatorul cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...