MAE: 64 de cetăţeni români care se aflau în Franţa au revenit în ţară

MAE: 64 de cetăţeni români care se aflau în Franţa au revenit în ţară

Un număr de 64 de cetăţeni români au ajuns miercuri în ţară, din Franţa, ca urmare a demersurilor întreprinse de autorităţi pentru revenirea acasă a celor afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti - Paris - Bucureşti, în urma demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne.

"Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi şi membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum şi alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul acestui stat", a precizat MAE, printr-un comunicat de presă.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă a trei persoane - un cetăţean francez, unul marocan şi unul din Togo, rezidenţi în România.

Cu aceeaşi cursă, pe ruta Bucureşti - Paris, a fost facilitată şi revenirea în Franţa pentru cinci cetăţeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul său privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...