MAE: Acord româno-ungar privind deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri

MAE: Acord româno-ungar privind deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, miercuri, la telefon cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, context în care a fost obţinut acordul Guvernului de la Budapesta pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de o parte şi de alta a frontierei româno-ungare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, detaliile privind implementarea acestei decizii urmează să fie stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din cele două ţări, prin poliţiile de frontieră, care vor conveni punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanţa de la frontiera de stat, de o parte şi de alta a acesteia, în care această înţelegere va fi aplicabilă şi momentul de la care măsura devine efectivă.

MAE aminteşte că, în contextul măsurilor restrictive decise de autorităţile ungare, începând cu data de 17 martie, ora 00,00, privind interzicerea accesului cetăţenilor străini în Ungaria, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut convorbiri succesive cu omologul său ungar, solicitând inclusiv identificarea unei soluţii pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri cetăţeni români, astfel încât aceştia să îşi poată continua activitatea.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a făcut un demers oficial, prin Ambasada României la Budapesta, vineri, solicitând autorităţilor ungare şi identificarea unei soluţii pentru lucrătorii transfrontalieri, subliniind că aceştia se află în prezent în imposibilitatea continuării activităţii şi riscând să îşi piardă locurile de muncă. Această temă a fost ridicată de ministrul român de Externe şi în cadrul reuniunii prin videoconferinţă a Consiliului Afaceri Externe de luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…