MAE: Ambasada României la Roma nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară

MAE: Ambasada României la Roma nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară

Ambasada României la Roma nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară, în urma noului cutremur care a avut loc în centrul Italiei, informează duminică MAE.

* UPDATE Nou cutremur în Italia: Clădiri dărâmate în numeroase locuri din centrul țării

Misiunea diplomatică română a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale italiene în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurului, precum și cu privire la existența unor persoane de cetățenie română afectate de acestea, precizează MAE.

Un nou cutremur a avut loc duminică în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci și Castel Sant'Angelo sul Nera (Umbria).

Seismul de 6,6 grade a provocat dărâmarea unor clădiri, inclusiv a unor biserici istorice, după cum au informat agențiile internaționale de presă.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situației, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.

AGERPRES/(editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe