MAE: Ambasada României urmărește îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franței

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns adresat luni AGERPRES, că Ambasada României la Paris cunoaște incidentul produs în noaptea de 20 spre 21 martie când un magazin care comercializa produse românești în orașul Denain din nordul Franței a fost incendiat de către doi agenți municipali și urmărește îndeaproape cazul respectiv.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română va trimite o echipă consulară mobilă la Denain pentru a discuta cu autoritățile locale, polițienești și judiciare în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului.

"De asemenea, Ambasada României la Paris va aduce cazul respectiv la cunoștința Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale. Totodată, ambasada se află în legătură permanentă cu patronul magazinului, cetățean român, și îi acordă acestuia asistență consulară, în limita competențelor legale", se mai arată în răspunsul MAE.

Postul Europe1 a informat sâmbătă în ediția online că la Denain, în nordul Franței, doi agenți municipali sunt cercetați penal pentru "incendiu voluntar cu tentă rasistă" după ce au dat foc unui magazin deținut de un român.

Cei doi agenți municipali au fost plasați sub control judiciar, au declarat sâmbătă surse din parchetul din Valenciennes.

Unul dă ordine, celălalt execută, a notat Europe1. Unul din cei doi agenți municipali "a dat ordinul" trimițând "mănuși și benzină" unui al doilea agent pentru a incendia magazinul deținut de un român, a declarat procurorul din Valenciennes, François Perain.

Cele două persoane fuseseră reținute marți. Ancheta a fost încredințată Direcției interregionale a poliției judiciare (DIPJ) din Lille.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită