MAE: Ambasada României urmărește îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franței

MAE: Ambasada României urmărește îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franței

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns adresat luni AGERPRES, că Ambasada României la Paris cunoaște incidentul produs în noaptea de 20 spre 21 martie când un magazin care comercializa produse românești în orașul Denain din nordul Franței a fost incendiat de către doi agenți municipali și urmărește îndeaproape cazul respectiv.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română va trimite o echipă consulară mobilă la Denain pentru a discuta cu autoritățile locale, polițienești și judiciare în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului.

"De asemenea, Ambasada României la Paris va aduce cazul respectiv la cunoștința Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale. Totodată, ambasada se află în legătură permanentă cu patronul magazinului, cetățean român, și îi acordă acestuia asistență consulară, în limita competențelor legale", se mai arată în răspunsul MAE.

Postul Europe1 a informat sâmbătă în ediția online că la Denain, în nordul Franței, doi agenți municipali sunt cercetați penal pentru "incendiu voluntar cu tentă rasistă" după ce au dat foc unui magazin deținut de un român.

Cei doi agenți municipali au fost plasați sub control judiciar, au declarat sâmbătă surse din parchetul din Valenciennes.

Unul dă ordine, celălalt execută, a notat Europe1. Unul din cei doi agenți municipali "a dat ordinul" trimițând "mănuși și benzină" unui al doilea agent pentru a incendia magazinul deținut de un român, a declarat procurorul din Valenciennes, François Perain.

Cele două persoane fuseseră reținute marți. Ancheta a fost încredințată Direcției interregionale a poliției judiciare (DIPJ) din Lille.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…