MAE: Ambasada României urmărește îndeaproape cazul incendierii magazinului din nordul Franței

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un răspuns adresat luni AGERPRES, că Ambasada României la Paris cunoaște incidentul produs în noaptea de 20 spre 21 martie când un magazin care comercializa produse românești în orașul Denain din nordul Franței a fost incendiat de către doi agenți municipali și urmărește îndeaproape cazul respectiv.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română va trimite o echipă consulară mobilă la Denain pentru a discuta cu autoritățile locale, polițienești și judiciare în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului.

"De asemenea, Ambasada României la Paris va aduce cazul respectiv la cunoștința Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale. Totodată, ambasada se află în legătură permanentă cu patronul magazinului, cetățean român, și îi acordă acestuia asistență consulară, în limita competențelor legale", se mai arată în răspunsul MAE.

Postul Europe1 a informat sâmbătă în ediția online că la Denain, în nordul Franței, doi agenți municipali sunt cercetați penal pentru "incendiu voluntar cu tentă rasistă" după ce au dat foc unui magazin deținut de un român.

Cei doi agenți municipali au fost plasați sub control judiciar, au declarat sâmbătă surse din parchetul din Valenciennes.

Unul dă ordine, celălalt execută, a notat Europe1. Unul din cei doi agenți municipali "a dat ordinul" trimițând "mănuși și benzină" unui al doilea agent pentru a incendia magazinul deținut de un român, a declarat procurorul din Valenciennes, François Perain.

Cele două persoane fuseseră reținute marți. Ancheta a fost încredințată Direcției interregionale a poliției judiciare (DIPJ) din Lille.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

4 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări