MAE: Aproximativ 230 de cetăţeni români au fost transportaţi de pe insula grecească Samothraki în portul Alexandroupoli

MAE: Aproximativ 230 de cetăţeni români au fost transportaţi de pe insula grecească Samothraki în portul Alexandroupoli

Aproximativ 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule au fost transferaţi, în zilele de 14 şi 15 august, de pe insula Samothraki, unde au fost probleme cu transportul naval, în portul Alexandroupoli.

"Nava care a sosit în port joi, la ora 23,15, a readus pe continent 20 de turişti români, împreună cu opt autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe aproximează un total de 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule transferate în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli", informează un comunicat al MAE transmis, vineri, AGERPRES.

De asemenea, şase cetăţeni români şi două autovehicule înmatriculate în România au fost luaţi de pe insula Samothraki în cea de-a doua parte a zilei de 15 august.

Potrivit sursei citate, numărul cetăţenilor români de pe insula Samothraki care au fost în situaţia de a nu se putea întoarce pe continent şi au fost ulterior transportaţi de navele elene este însă dificil de estimat, având în vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Autorităţile locale au confirmat că situaţia de pe insula Samothraki a reintrat în normal şi că nu mai sunt cetăţeni români care să dorească transferul spre continent.

Totodată, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiului consular nu au mai fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

"În acest moment, toţi cetăţenii români care au solicitat sprijin Ambasadei României la Atena, respectiv Consulatului General al României la Salonic au fost readuşi în siguranţă pe continent", se arată în comunicat.

Cetăţenii români afectaţi pot în continuare solicita sprijin şi asistenţă consulară la numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

MAE reaminteşte cetăţenilor români care se află sau călătoresc în Republica Elenă că au fost emise două atenţionări de călătorie pentru Republica Elenă cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie, valabile inclusiv pentru data de 16 august în Insulele Ionice, precum şi pentru prognoză meteorologică de vreme nefavorabilă în Macedonia (Chalkidi), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...