MAE: Atenționare de călătorie pentru Italia - temperaturi extrem de ridicate la început de august

MAE: Atenționare de călătorie pentru Italia - temperaturi extrem de ridicate la început de august

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia că prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor în această țară, peste media caracteristică perioadei, îndeosebi în prima săptămână a acestei luni.

Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES, temperaturile vor depăși 40 de grade în următoarele zile în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata și Puglia. Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra și în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia și Veneto iar în aceste condiții, regiunile din centrul și sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetație și cu secetă.

MAE le recomandă cetățenilor români să consulte site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, http://www.meteoam.it/, pentru informații cu privire la starea vremii, actualizate în permanență.

"Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție numărul de telefon de urgență +393451473935", precizează MAE.

Ministerul recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet http://roma.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Așa o fi?

4 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

5 Așa o fi?