MAE: Document al comunităţii evreieşti din Timişoara recuperat din Israel - remis FCER

MAE: Document al comunităţii evreieşti din Timişoara recuperat din Israel - remis FCER

Secretarul de stat pentru Afaceri globale şi strategii diplomatice, Cornel Feruţă, a remis, miercuri, preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Silviu Vexler, Pinkas-ul Chevra Kadisha, un document de o valoare istorică şi culturală deosebită ce aparţine comunităţii evreieşti din Timişoara şi care a fost recuperat din Israel.

Un pinkas este un document ce conţine o listă a numelor membrilor comunităţii evreieşti dintr-o localitate într-o anumită perioadă, extrem de valoros pentru istoria comunităţii respective.

"Recuperarea documentului din Israel este atât un succes al diplomaţiei româneşti, obţinut prin demersurile susţinute ale Ambasadei României la Tel Aviv, cât şi un rezultat al bunei comunicări şi al dialogului constant în cadrul parteneriatului dintre MAE şi FCER", arată un comunicat al Ministerului de Externe, transmis AGERPRES.

Întrevederea cu preşedintele FCER a reprezentat un prilej pentru a aborda teme de interes comun legate de colaborarea bilaterală în implementarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, comemorarea Holocaustului, combaterea antisemitismului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...