MAE îşi manifestă preocuparea faţă de ''atitudinea provocatoare'' a Mişcării ''Celor 64 de comitate''

MAE îşi manifestă preocuparea faţă de ''atitudinea provocatoare'' a Mişcării ''Celor 64 de comitate''

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă preocuparea faţă de "atitudinea provocatoare" a Mişcării "Celor 64 de comitate", subliniind că incidente precum acoperirea stemei de pe sediul Ambasadei României din Budapesta au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale.

"Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă preocuparea faţă de atitudinea provocatoare a Mişcării 'Celor 64 de comitate' şi condamnă producerea unor astfel de incidente care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale. MAE consideră că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de MAE.

Ministerul român de Externe face un apel către autorităţile ungare de a asigura inviolabilitatea şi integritatea localurilor misiunii României şi a personalului său.

"MAE lansează un apel către autorităţile ungare de a asigura inviolabilitatea şi integritatea localurilor misiunii României şi a personalului său şi, în acest scop, va avea o discuţie cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti. Reamintim că autorităţile române au exprimat constant, în dialogul cu Budapesta, dorinţă de cooperare, lucrând pentru valorificarea, la potenţialul său superior, a parteneriatului strategic dintre cele două state şi construind pe baza fundamentului juridic reprezentat de Tratatul politic de bază. În dialogul bilateral politico-diplomatic, partea română transmite aşteptările sale ferme ca Ungaria să îşi asume promovarea unei relaţii bilaterale în parametrii unui parteneriat strategic autentic, în consonanţă cu reperele anterior menţionate", se precizează în comunicat.

Presa a relatat că, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, membri ai Mişcării "Celor 64 de comitate" au acoperit cu un steag al Ţinutului Secuiesc placa cu stema de pe sediul Ambasadei României din Budapesta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina