MAE: Marinarul român răpit în septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene a fost eliberat

MAE: Marinarul român răpit în septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene a fost eliberat

Ministerul Afacerilor Externe informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene a fost eliberat, împreună cu toţi ceilalţi membri ai echipajului.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES de MAE, cetăţeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna.

"Familia cetăţeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanţii celulei de criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elveţian. Celula de criză a MAE, prin cele şase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana şi Zagreb) a menţinut în permanenţă legătura cu autorităţile nigeriene şi elveţiene, cu armatorul, cu familia cetăţeanului român, precum şi cu autorităţile centrale din statele de reşedinţă ale celorlalte persoane răpite", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”