MAE: Nu au fost identificați, până în prezent, români printre cei decedați la Nisa

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe anunță că, până în prezent, nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele decedate în atacul de la Nisa, dar operațiunile de identificare nu s-au finalizat.

* LIVE UPDATE Atentat la Nisa: Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței | 84 de morți și 18 răniți în stare critică, șoferul a fost împușcat

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, reprezentanții Consulatului General al României la Marsilia au vizitat toate cele patru spitale din Nisa și spitalul din localitatea Frejus, care au primit în urgență cetățenii răniți în urma atacului.

"În urma întâlnirilor avute cu reprezentanții spitalelor, nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele rănite, cu excepția celor doi cetățeni români internați, despre care MAE a informat anterior. Șeful oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat la Centrul pentru situații de urgență din Nisa, unitate care gestionează inclusiv situația decedaților, și la Centrul de primire și consiliere a familiilor. Reprezentanții celor două instituții au comunicat că, până în prezent, nu au fost identificați cetățeni români printre decedați. Precizăm, însă, că operațiunile de identificare a tuturor persoanelor decedate nu s-au finalizat", se arată în comunicatul MAE.

Sursa citată menționează că Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu celula de criză instituită la nivel interministerial în capitala Franței, inclusiv cu celula de criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

"Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, (activ 24h/ 24h), preia apeluri telefonice din partea unor cetățeni români aflați la Nisa și din partea rudelor acestora și acordă asistența consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens", adaugă MAE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză