MAE: Românca sechestrată în Italia este internată într-o unitate sanitară; minorii se află la un centru de asistență socială

MAE: Românca sechestrată în Italia este internată într-o unitate sanitară; minorii se află la un centru de asistență socială

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în continuarea demersurilor pe care le întreprinde, deja, pe lângă autoritățile competente italiene, consulul oficiului Bari s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu românca sechestrată în Italia și cu reprezentanți ai poliției locale.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, în prezent, "mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistență socială".

"Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuții consulare, a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române", se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România.

"Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate evoluția situației, menține în permanență legătura cu cetățenii români și cu autoritățile locale și acordă asistența și protecția consulară necesare. Operaționalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari, a făcut posibilă intervenția rapidă la nivel consular, imediat după ce autoritățile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", potrivit aceluiași comunicat.

De asemenea, MAE mulțumește autorităților italiene pentru buna cooperare și sprijinul oferit în acest caz.

"Ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, cetățeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei", se mai arată în comunicat.

O româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii de 3 și 9 ani, a fost între 2007 și 2017 victima violențelor, abuzurilor sexuale și sclaviei la care a supus-o un cetățean italian, în vârstă de 52 de ani, care a fost arestat de poliție, a relatat miercuri site-ul leggo.it.

Anchetatorii italieni au descoperit că familia locuia într-o mică baracă insalubră, fără curent electric și fără servicii și infestată cu șoareci și insecte, în comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

3 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții