MAE rus: Arestarea Mariei Butina are ca scop ''minimizarea efectului pozitiv'' al summitului Trump-Putin

MAE rus: Arestarea Mariei Butina are ca scop ''minimizarea efectului pozitiv'' al summitului Trump-Putin

Arestarea de către SUA a rusoaicei Maria Butina, acuzată că a încercat să influenţeze unele organizaţii politice americane în favoarea Rusiei, are ca scop "minimizarea efectului pozitiv" al recentului summit dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, a indicat miercuri diplomaţia rusă, potrivit AFP şi Reuters.

Arestarea duminică a tinerei de 29 de ani "a dat impresia că cineva a calculat, cu ceasul şi calculatorul, nu numai data, ci şi ora, astfel încât impactul să fie maxim", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova, care a adăugat că "se pare că FBI (poliţia federală americană) s-a supus făţiş unui ordin politic".

Anunţul arestării tinerei a survenit la câteva ore după summitul dintre Trump şi Putin, la care preşedintele american a părut să-şi exonereze omologul rus de acuzaţiile justiţiei din SUA privind ingerinţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Maria Butina , care a studiat la Universitatea americană din Washington şi care este o fondatoare a unui grup rus care militează pentru dreptul de a deţine arme, a fost pusă sub acuzare luni pentru conspiraţie de a acţiona în numele guvernului rus. Marţi, marele juriu a adăugat o acuzaţie mai gravă, aceea că femeia a acţionat ca agent al guvernului rus, care poate atrage o condamnare maximă de zece ani de închisoare. Acuzaţia de conspiraţie este pasibilă de o condamnare de maximum cinci ani.

Pe de altă parte, Butina nu a fost acuzată de spionaj sau că ar fi membră al serviciului rus de informaţii. Ea urma să compară miercuri în faţa unui tribunal federal din Washington, a anunţat Ministerul Justiţiei.

Robert Driscoll, avocatul Mariei Butina, a declarat că ea nu este agent rus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...