MAE: Un român a fost rănit uşor în accidentul feroviar din Italia

MAE: Un român a fost rănit uşor în accidentul feroviar din Italia

Un cetăţean român a fost rănit uşor în accidentul feroviar produs joi în Italia , acesta fiind transportat la spital şi, ulterior, externat, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform sursei citate, Consulatul General al României la Milano urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineaţa zilei de 25 ianuarie.

"Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, printre răniţi s-a aflat un cetăţean român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, ulterior fiind externat", se arată în comunicat.

Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

Între trei şi cinci persoane au murit şi cel puţin 100 au fost rănite, dintre care zece grav, după ce un tren regional a deraiat joi dimineaţă în apropiere de Milano, după cum a anunţat un oficial al serviciilor de pompieri, relatează Reuters, AFP şi dpa. Televiziunile RaiNews24 şi SkyTG24 au informat, citând serviciile de urgenţă, că cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite grav.

Deraierea trenului, produsă din motive deocamdată necunoscute, a avut loc în jurul orei locale 7,00 (6,00 GMT) în apropierea marii metropole din nordul Italiei, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenţă din Milano pentru canalul SkyTG24. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis