MAFIA acaparează statul! O polițistă din Teleorman, informator pentru o rețea de proxeneți! Ea a fost infiltrată în IGPR de traficanți!

MAFIA acaparează statul! O polițistă din Teleorman, informator pentru o rețea de proxeneți! Ea a fost infiltrată în IGPR de traficanți!

La tribunalul Dâmbovița se va judeca un dosar extrem de important, după ce DIICOT a destructurat o grupare de proxeneți care acționa pe teritoriul Spaniei. Dosarul vizează și o polițistă din localitatea teleormăneană Drăgănești Vlașca, transferată la IGPR sub presiunea traficanților, pentru a oferi rețelei informații din interiorul instituției. Aceștia ar fi fost astfel la curent în mod constant cu activitățile altor rețele de trafic de persoane, dar și cu privire la mersul eventualelor anchete care i-ar fi vizat, dezvăluie  Liber în Teleorman .

Vineri, DIICOT a anunţat că a dispus trimiterea în judecată a zece inculpaţi, bănuiţi de pentru trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor şi trafic de influenţă. Gruparea acţiona în Spania, iar unul dintre inculpați ar fi negociat funcții și transferuri în poliție, intervenind pe lângă oficiali ai IGPR. În același timp, și gruparea oferea poliției informații despre clanurile rivale, eliminându-și astfel concurența pe piața traficului de persoane. Rechizitoriul a fost finalizat pe 18 octombrie de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Vorbim despre o grupare care, din 2013, a acționat și coordonat recrutarea și exploatarea mai multor tinere pe teritoriul Spaniei, în zona orașului Madrid.

În rechizitoriu se arată cum a fost negociat un transfer în poliție de către interlopi, o polițistă din Drăgănești Vlașca, sora uneia dintre inculpatele din dosar, agent șef de poliție în cadrul Postului de Poliție Drăgănești Vlașca, fiind transferată la IGPR, devenind astfel informatoarea rețelei de trafic de persoane.

Rechizitoriu: „Ulterior, la această grupare a aderat inculpatul C.C.M. care a contribuit cu informaţii obţinute în mod ilegal de la angajaţi ai Poliţiei Române cu privire la date si informaţii cu caracter personal nedestinate publicităţii, pe care le-a pus la dispoziţia inculpatului T.M. pentru ca acesta să poată interveni să influenţeze declaraţiile unor persoane de sex feminin care au depus plângeri în faţa autorităţilor judiciare din Spania, fiind victime ale grupului infracţional. Din probele administrate în cauză a mai reieşit faptul că, începând cu data de 01 mai 2016, inculpatul C.C.M. a primit de la inculpatul T.M. mai multe sume de bani pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul IGPR, în scopul determinării acestora să îndeplinească anumite acte ce intrau în atribuţiunile lor de serviciu şi anume să realizeze transferul numitei B.M. ( sora inculpatei M.A.E.) agent şef de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Drăgăneşti Vlaşca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcţie din cadrul IGPR, astfel încât să creeze inculpatului T.M. o mai bună sursă de informare în ceea ce priveşte activităţile de cercetare penală efectuate în dosare de urmărire penală şi să-i asigure acestuia o anumită protecţie”

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa