Mafia PSD! CJ Olt, sub semnătura lui Paul Stănescu, a acordat 17 hectare șefului clanului Oacă pentru un construirea unui parc fotovoltaic

Mafia PSD! CJ Olt, sub semnătura lui Paul Stănescu, a acordat 17 hectare șefului clanului Oacă pentru un construirea unui parc fotovoltaic

Mafia PSD! CJ Olt, sub semnătura lui Paul Stănescu, a acordat 17 hectare șefului clanului Oacă pentru un construirea unui parc fotovoltaic. Potrivit unui document publicat de către jurnalista Sorina Matei pe contul său de Facebook, Comisia de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, condusă chiar de către fostul președinte al CJ Olt, Paul Stănescu, a avizat construirea unui parc cu panouri fotovoltaice întins pe 17 hectare, la Caracal, beneficiarul fiind Nicușor Oacă, unul dintre șefii clanurilor interlope din oraș.

Avizul a fost dat pe 21 martie 2013, în perioada în care actualul senator PSD era președintele Consiliului Județean. Poziția comisiei a fost unanimă, cu 20 de voturi favorabile proiectului.

”Paul Stănescu, nu ți-e rușine? Nu ţi-e ruşine că te ajută în alegeri crima organizată şi apoi dai şi tu ceva la crima organizată. 17 ha, gen. Afacerea panouri fotovoltaice. Fiecare cu clanul vostru. Voi, cei care ar trebui să conduceţi şi ar trebui să fiţi curaţi, voi sunteţi principala problemă. Sunteţi vulnerabili, deci şantajabili, deci controlabili. Normal că vă conduce crima organizată ca şi pe ăia din Poliţie care sunt puşi tot de voi special să nu deranjeze reţelele. Problema reală e la politic, la voi, şi la tine Stănescule. Normal că mor oameni nevinovaţi în acest lanţ al complicităţilor voastre infernale şi infracţionale”, a scris Sorina Matei.

Postarea a fost făcută la scurtă vreme după ce Sorin Stănescu a afirmat că nu cunoaște niciun lider al lumii interlope din județ. ”În cee ce mă privește pe mine, niciodată nu am avut vreo legătură, să cunosc vreun cap al lumii infracționale, vreun interlop. Niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Știu că există și că dintre cei aleși în 2016 nu știu măcar un om politic să aibă vreo legătură cu o grupare infracțională”, a spus Paul Stănescu, la Antena 3.

Context:

G4Media a realizat recent o radiografie a clanurilor interlope din Caracal. Printre acestea se află și clanul Oacă, implicat în cămătărie, proxenetism și furt. Gruparea este condusă de Daniel-Nicușor Oacă, zis Nucu, 47 de ani, din Caracal. În aprilie acest an, membrii clanului Oacă au fost ”călcați” de DIICOT Olt, după ce biroul are un nou șef, procurorul Ionuț Călina.

”Începând cu anul 2015, numitul Oacă Nicușor a pus bazele unui grup infracțional organizat, care acționează pe raza mun. Caracal și care are ca principală preocupare oferirea de bani cu camătă și impunerea unor taxe de protecție. Din grupul infracţional organizat fac parte Oacă Nicușor, Bran Dragoş-Măru, Predescu George-Cătălin, Predescu Mircea-Adrian, Camen Nicuşor, și Pîrlogea Florin zis Găvălanu. Recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente se face prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, arată procurorul Călina în actul de punere sub acuzare a membrilor grupării Oacă, document intrat în posesia G4media.

Potrivit declarațiilor mai multor martori, citate în documentul DIICOT, unul dintre membrii grupării este polițist la Caracal.

”Martorul a precizat că nu a depus plângere întrucât le era frică de Bran Dragoş Măru (unul dintre locotenenții lui Oacă – n.r.) şi ştiau faptul că acesta este foarte bun prieten cu poliţistul Dumitrescu Dan din cadrul Pol. Mun. Caracal şi l-au văzut adeseori în compania acestuia prin cluburi, cafenele, la grătare, proţapuri etc. De asemenea, a auzit de la diverse persoane faptul că Bran Dragoş Măru şi Oacă Nicuşor beneficiază de protecţie din partea comandantului Poliţiei Mun. Caracal, un domn pe nume Mirea (Ștefan Mirea – n.r.) pe care nu îl cunoaște personal”, a declarat martorul Victor-Viorel Negoiță.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa