MAFIOȚII! Amănunte NUCLEARE despre dosarul Bica/Dragnea! Fosta șefă DIICOT, suspectă pentru o șpagă de 3,5 milioane, a SABOTAT dosarul Videanu/Niculae

MAFIOȚII! Amănunte NUCLEARE despre dosarul Bica/Dragnea! Fosta șefă DIICOT, suspectă pentru o șpagă de 3,5 milioane, a SABOTAT dosarul Videanu/Niculae

Oameni buni, ăștia acționează ca niște mafioți! Ce veți citi în continuare vă va îngrozi! Acum se explică de ce a fugit Bica în Costa Rica. Și avocata lui Dragnea îi plânge de milă pe la televiziunile penalilor! Poate că de aceea procurorii DNA n-au dat încă drumul la dosarul care-i vizează pe Dragnea și Bica. Cu mita de 3,5 milioane de euro și cu probe despre care veți citi mai jos. Mai mult ca sigur că acesta este motivul!

Nu-i așa că luni, când ați aflat că dosarul lui Videanu și Niculae, cel cu gazele, a fost întors la DIICOT și s-au anulat zeci de probe și înregistrări-cheie, v-ați gândit la ce spune propaganda? Că procurorii fac dosare la comandă, cu probe alandala și tâmpenii? Voi știți de ce au fost scoase probele și înregistrările din dosar? Pentru că procurorii DIICOT care instrumentează dosarul Romgaz au apelat la o instanţă necompetentă pentru a autoriza strângerea a sute de probe, motiv pentru care Curtea Supremă le-a anulat. Specialiştii nu exclud însă ca la mijloc să fie vorba de o acţiune deliberată.

Ce s-a întâmplat? Procurorii au apelat la un judecător cu rang inferior pentru a autoriza strângerea probelor. Potrivit legii, instanţa competentă în dosarele în care sunt implicaţi demnitarii sau foştii demnitari este doar Curtea Supremă. Asta s-a întâmplat luni la Curtea Supremă!

Specialiştii în Drept spun că la mijloc ar putea să nu fie vorba de o simplă greşeală, ci de un mod de acţiune deliberat. Aceştia nu exclud ipoteza unui „cal troian“, plantat în acest dosar chiar de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, în mandatul căreia s-a făcut cercetarea cazului.

În noiembrie 2016, Bica fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, fiind acuzată chiar de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro. Procurorii DNA au acuzat-o pe Alina Bica că l-a ajutat pe Adriean Videanu „să-şi pună la adăpost“ acţiunile pe care acesta le deţinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de anchetatori în dosarul Romgaz.

„Unii ar spune că e o greşeală intenţionată. Ipotetic, se poate şi greşi. Procurorul care solicită măsura nu realizează, la momentul respectiv, că unul dintre inculpaţi are o calitate care generează o competenţă superioară. Nu ştie că e avocat şi că trebuie să meargă la Curtea de Apel, nu ştie că e parlamentar sau general şi e de competenţa Curţii Supreme. Sau poate nu este o greşeală. Este un scenariu de lucru, e o bună variantă să omori un dosar. Acolo e o greşeală majoră. E atât a procurorului care cere mandat, cât şi a judecătorului, care este obligat să-şi verifice competenţa, ori de câte ori primeşte o cerere de acest gen. Deci, poate fi o greşeală în lanţ sau o făcătură în lanţ. Dar asta e treaba Inspecţiei Judiciare să stabilească“, a declarat, pentru Adevărul , avocatul Daniel Fenechiu.

Dosarul Dragnea-Bica

„Potrivit actelor de la DNA, anchetatorii susţin că omul de afaceri Ioan Niculae ar fi apelat la vicepremierul Liviu Dragnea astfel încât să intervină pe lângă procurorul-şef DIICOT Alina Bica pentru a soluţiona favorabil un dosar al său, mai exact să încerce să tergiverseze soluţionarea acestui dosar până când urma să se aprobe legea prescripţiei.”

Pe 13 iulie 2015, televiziunea lui Sebastian Ghiță (care la vremea aceea era de partea lui Ponta, nu a lui Dragnea) ne-a prezentat mai multe detalii din referatul întocmit de procurori atunci când au dispus disjungerea:

”În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22.

Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil.

Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate.”

„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica.

Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea (…)

Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon.

Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat.

Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

Pe cât de multe detalii sunt prezente în documentele procurorilor, semn că ancheta a fost făcută riguros, pe atât de șocant este azi că au trecut doi ani și jumătate și nu am mai auzit nimic de acel dosar disjuns.

În dosarul Nicolae – Bica- Dragnea se pare că există probe zdrobitoare, color și stereo.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante