MAI: 679 de persoane care împlinesc duminică 18 ani pot merge la vot

MAI: 679 de persoane care împlinesc duminică 18 ani pot merge la vot

Un număr de 679 de persoane, care împlinesc duminică 18 ani, pot vota la alegerile locale, în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința.

De asemenea, peste 40.000 de cetățeni ai Uniunii Europene, care au domiciliul sau reședința în România, au dreptul de a alege în aceleași condiții ca și cetățenii români.

"Conform legislației electorale, actele de identitate pe baza cărora se poate vota sunt următoarele: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din școlile militare — carnetul de serviciu militar", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Ea a menționat că, pe parcursul campaniei electorale care s-a încheiat sâmbătă, pe lângă activitățile de menținere a unui nivel ridicat de siguranță, MAI a desfășurat și o campanie de informare a cetățenilor cu privire la respectarea legislației electorale.

"Campania 'Tu votezi, MAI te informează' s-a derulat la nivel național și a inclus distribuirea a 22.000 de afișe de informare, inclusiv în toate secțiile de votare, difuzarea a trei spoturi video și o informare permanentă în mediul online. Și în cursul zilei de ieri, în diverse localități din țară, Poliția Română a desfășurat acțiuni informativ-preventive, ocazie cu care polițiștii s-au întâlnit cu cetățenii și i-au informat despre prevederile legale în legătură cu procesul electoral", a spus Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, alegătorii din țară vor primi la urne trei buletine de vot — pentru primar, Consiliu Local și Consiliu Județean. Alegătorii din București vor primi patru buletine — pentru primarul general, primarul de sector, Consiliul Local al sectorului și pentru Consiliul General al Municipiului București.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți mai mult:

LIVE UPDATE Alegeri Locale 2016

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro