MAI: Aproape 3.700 de ucraineni au solicitat azil în România de la începutul războiului din Ucraina

MAI: Aproape 3.700 de ucraineni au solicitat azil în România de la începutul războiului din Ucraina

Aproape 3.700 de ucraineni au solicitat azil în România, de la începutul războiului din Ucraina, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, este vorba de 3.688 de cetăţeni ucraineni şi toţi beneficiază de drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei.

În prezent, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 62,6%, precizează MAI.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, sursa citată menţionează că, în ultimele 24 de ore, 71.121 de persoane, dintre care 16.348 de ucraineni, au intrat în ţară, iar 98.906 de cetăţeni, dintre care 21.659 de ucraineni, au părăsit teritoriul României .

Totodată, 19.599 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 25.064 pe sensul de ieşire. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …